Thanks for the dance, Cohenin postuumi albumi sisältää yhdeksän uutta laulua, joiden parissa hän työskenteli elämänsä viime vaiheissa.
Levyllä kuulemme seuraavat laulut: Happens to the Heart / Moving On / The Night of Santiago / Thanks for the Dance / It's Torn / The Goal / Puppets / The Hills / Listen to the Hummingbird
Thanks for the dance
Postuumi albumi julkaistu
Uusi levy julkaistiin maailmanlaajuisesti 22. marraskuuta 2019.
Ensimmäinen single, The Goal, julkaistiin verkkopalveluissa Cohenin 80. syntymäpäivän aattona eli syyskuun 20. päivänä. Kuuntele se Spotifyssa ja katso siitä tehty video YouTubessa. Laulu perustuu Cohenin vuonna 1998 kirjoittamaan samannimiseen runoon, jonka hän tuolloin lähetti julkaistavaksi tällä sivustolla, täällä.
Lokakuussa julkaistiin toinen laulu Happens to the Heart, kuuntele YouTubessa tai katso video täällä. Alkuperäisen runon (2016) teksti täällä
"Legendaarisen brittiohjaaja Nick Broomfieldin uusin elokuva on kaunis ja intiimi katsaus edesmenneen Leonard Cohenin musiikkiin sekä naiseen, joka inspiroi Cohenia läpi tämän vuosikymmeniä kestäneen uran. So Long, Marianne.
Leonard Cohen ja norjalainen Marianne Ihlen rakastuivat 1960-luvulla boheemissa taiteilijakommuunissa Hydralla, idyllisellä Kreikan saarella. Marianne & Leonard: Sanoja rakkaudesta kuvaa näiden kahden sielunkumppanin riipaisevan tarinan aina alkuaikojen vapaan rakkauden ajoista läpi Leonard Cohenin menestysvuosien.Mariannen vuosikymmeniä tuntenut ja hänestä inspiroitunut ohjaaja Nick Bloomfield (Whitney: Can I Be Me) on luonut koskettavan dokumenttielokuvan, joka on yhtä runollinen kuin aiheensakin."
VERTAILKAAMME MYTOLOGIOITA
Leonard Cohenin ensimmäinen runokirja ilmestyi vihdoin suomeksi maaliskuussa 2019
Suomennosta saatiin odottaa kauan, mutta odotus kannatti! Sammakon maaliskuussa 2019 julkaiseman teoksen on suomentanut Antton Kainulainen. 93 sivua, pehmeäkantinen. Kuvitus Freda Guttman.
Leonard Cohen aloitti taiteilijanuransa runoilijana. Vuonna 1956 ilmestynyt runokokoelma Vertailkaamme mytologioita (Let Us Compare Mythologies) on hänen esikoisteoksensa. Se julkaistiin alunperin montrealilaisen McGill-yliopiston julkaisusarjassa 400 kappaleen painoksena pian sen jälkeen kun Cohen oli lopettanut kirjallisuuden opiskelun samaisessa oppilaitoksessa. Kokoelmassa esiintyvät Leonard Cohenin läpi uran mukana kulkeneet teemat: rakkaus, mystiikka, uskonto ja runous.
LIEKKI - THE FLAME
Leonard Cohenin postuumi runokirja ilmestyi lokakuussa 2018
Legendaarisen trubaduurin ja runoilijan loistava ja elämänviisauden kyllästämä Liekki on postuumi runokirja, joka sisältää Cohenin viimeiset runoilijantyöt. Leonard Cohen oli omasta mielestään ennen kaikkea runoilija. Kirjoittaminen oli hänen lohtunsa, hänen todellinen tarkoituksensa. Liekin alussa on Leonard Cohenin pojan, Adam Cohenin kirjoittama esipuhe, jossa hän toteaa isästään: ”Kirjoittaminen oli tuli jota hän vaali, tärkein liekki jota hän ruokki. Eikä se koskaan sammunut."
Liekki ilmestyi suomeksi samanaikaisesti alkuperäisen englanninkielisen teoksen ja lukuisten muunkielisten käännösten kanssa. Liekin kustantaja on Sammakko ja käännöksestä vastasi Ville-Juhani Sutinen.
Eikä tässä kaikki! Maaliskuussa 2019 ilmestyi ensimmäistä kertaa suomeksi Cohenin vuoden 1956 läpimurtoteos Let Us Compare Mythologies nimellä Vertailkaamme Mytologioita. Runokokoelman suomensi Antton Kainulainen.
Sammakon julkaisuohjelman täydentää vuonna 2020 ilmestyvä uusi painos Armokirjasta (Book of Mercy). Seppo Pietikäisen vuoden 1986 suomennos pienin tarkistuksin.
LIEKKI - ESIPUHE
Adam Cohenin esipuhe isänsä postuumiin LIEKKI-teokseen:
Ville-Juhani Sutisen artikkeli "Leonard Cohenin Liekki palaa Kreikan Hydralla" luettavissa tässä (Lähde: Sammakon Sanomat, lokakuu 2018)
Ote suomenkielisen Liekin runoista
TAMMIK. 15., 2007 SICILY CAFÉ
Kun painun polvilleni eteen ikävuosieni, tahdon pudota läpi peilin rakkauden.
Ja kaikki minkä tiedän saa lumituisku viedä, tahdon tavoittaa vain valon korkeuden.
Loiston säkenöivän öisen ja päiväisen, jossa aukenee syli totuuden.
Se hukatun palauttaa ja löytämänsä siellä saa, sen minkä kirjoitat ja minkä tuhoat.
Ja milloin sydämeni murtuu auki, milloin rakkauteni syntyykään tässä kärsimyksen kaaviossa,
jonka suunnitelmat revitään.
(suomennos Ville-Juhani Sutinen)
LEONARD COHEN
21.9.1934 - 7.11.2016
Leonard Cohen kuoli maanantaina 7.11.2016. Hänet haudattiin perhepiirissä torstaina 10.11.2016 Montrealissa. Surutilaisuus järjestettiin hänen isoisänsä perustamassa synagogassa. Valokuvia hänen viimeisestä leposijastaan Shaar Hashomayimín hautausmaalla ja Montrealissa marraskuussa 2017 järjestetyistä muistotapahtumista täällä.
Tällä Leonard Cohen Files -sivustolla tulemme kunnioittamaan Cohenin muistoa ja elämäntyötä myös tulevaisuudessa, samoin sisarsivustollamme Leonard Cohen Forumilla.
Leonard Cohen oli yksi aikamme suurimmista lauluntekijöistä ja runoilijoista. On ollut etuoikeus seurata Cohenin työtä lähietäisyydeltä yli kaksi vuosikymmentä.
Jarkko
Uutisia 2016
YOU WANT IT DARKER
Leonard Cohenin 14. studioalbumi ilmestyi 21. lokakuuta 2016
YHDEKSÄN UUTTA KAPPALETTA:
1. You Want It Darker 4:44
2. Treaty 4:02
3. On the Level 3:28
4. Leaving the Table 3:47
5. If I Didn’t Have Your Love 3:36
6. Traveling Light 4:22
7. It Seemed the Better Way 4:22
8. Steer Your Way 4:24
9. String Reprise/ Treaty 3:27
Lisätietoja albumista sivustollamme täällä
Leonard Cohen Forumilla käsittelemme albumia täällä
Kuuntele nimiraita "You Want It Darker" nyt alla olevasta YouTuben kuvakkeesta!
Uutisia 2014
LIVE IN DUBLIN
Tarjolla useita vaihtoehtoja: BluRay video, DVD video, 3 CD:n audio sekä edellisten yhdistelmät BluRay+3CD ja DVD+3CD. Audio lisäksi saatavana digitaalisena latauksena.
Leonard Cohenin uusi Live-video ja albumi
Täydellinen Dublinin konsertti HD-laadulla filmattuna on ilmestynyt joulukuussa 2014! Videolle on taltioitu Old Ideas -kiertueen konsertti Dublinin O2-arenalla 12.9.2013.
Mukana on 30 laulua. Lisäksi bonuksena kolme muuta Old Ideas -levyn laulua Kanadan konserteista.
POPULAR PROBLEMS
Uusi studioalbumi on ilmestynyt (CD:n lisäksi myös vinyylinä!)
Sylvie Simmons: I'm Your Man - Leonard Cohenin elämä
Teos on ilmestynyt 3.10.2014 Sammakon kustantamana.
Elämäkerta perustuu kirjoittajan parin vuoden aikana tekemiin yli sataan Cohenin elämään kuuluvan henkilön haastatteluun, Cohenin itsensä lisäksi.
Simmonsin kirja on epäilyksettä paras Cohenista kirjoitettu teos. Simmons on arvostettu kirjailija ja musiikkialan toimittaja, jonka artikkeleita julkaistaan säännöllisesti mm. MOJO-lehdessä.
Mika Rothin analyysi desibeli.netissä 6.2.2015 tässä
Muita huomionarvoisia uutisia
Aviadorin vuonna 2018 kustantamassa kirjassa "Sanoja mustan tähden alla - Matkoja muusikoiden haudoille" Jukka Koskelainen kertoo miten hän on kokenut eräiden eturivin muusikoiden ja lauluntekijöiden runot ja laululyriikat oman elämänsä varrella. Cohenin tuotantoa ja vaiheita käsitellään laajalti luvussa "Talmudista luostariin" (sivut 81-114). Pienillä asiavirheillä ei ole vaikutusta mielenkiintoiseen kokonaisuuteen.
Cohenin 80-vuotispäivää 21.9.2014 muistettiin lukemattomilla lehtijutuilla, radio- ja tv-ohjelmilla ja tribuuttikonserteilla ympäri maailmaa. Juhlan kunniaksi Soundi-lehti julkaisi nettisivuillaan uudelleen vuonna 1976 tehdyn laajan haastattelun, jonka voit lukea
tästä. Myös yllä mainituissa Popular Problems-lehtileikkeissä käsitellään syntymäpäiväteemaa.
Poimintoja aiemmilta vuosilta
Kuva Helsingin konsertista / Aarno Sundgren
Sonera Stadion 2.9.2012
Dance Me to the End of Love
The Future
Bird on the Wire
Everybody Knows
Who by Fire
Darkness
Sisters of Mercy
Amen
Come Healing
In My Secret Life
Waiting for the Miracle
Going Home
Anthem
Tower of Song
Suzanne
Night Comes On
Heart with No Companion
The Gypsy's Wife
The Partisan
Democracy
Coming Back to You (The Webb Sisters)
Alexandra Leaving (Sharon Robinson)
I'm Your Man
Hallelujah
Take This Waltz
Leonard Cohenin taiteen ensimmäinen myyntinäyttely Suomessa järjestettiin Porvoon Taidetehtaalla 31.8.-23.9.2012. Näyttelyn avajaisten yhteydessä pidetyssämusiikkituokiossa esiintyi mm. taiteilijan poika, laulaja Adam Cohen. Kuvassa häntä haastattelemassa galleristi Hanna Kaarina Syrjäläinen. Virallisen avauksen jälkeen Hämeenlinnan teatterin loistava "Tänä iltana kaikki hyvin" palasi nähtäväksi konserttiversiona.
Leonard Cohenin odotettu studioalbumi "Old Ideas" julkaistiin Suomessa 2.2.2012 ja se meni albumilistan ykköseksi! Levyllä on 10 uutta laulua ja se on saatavana sekä CD- että vinyyliversiona.
Klikkaa tästä lisätietoja albumista ja sen kaikki sanoitukset!
Albumia koskeva nopeasti laajeneva, tuhansien kommenttien ja tietojen osio Leonard Cohen Forumilla puolestaan on täällä
Lue Pirkko Kotirinnan hieno Helsingin Sanomien 23.1.2012 artikkeli
tästä
Hartwall Arena 10. elokuuta 2010
1. setti:
Dance Me To The End Of Love
The Future
Ain't No Cure For Love
Bird On A Wire
Everybody Knows
In My Secret Life
Who By Fire
Heart With No Companion
The Darkness
Born In Chains
Chelsea Hotel #2
Waiting For The Miracle
The Flood (poem)
The Anthem
2.setti
Tower Of Song
Suzanne
Sisters Of Mercy
The Gypsy Wife
Feels So Good
The Partisan
Boogie Street
Hallelujah
I'm Your Man
Take This Waltz
Ensimmäiset ylimääräiset
So Long, Marianne
First We Take Manhattan
Toiset ylimääräiset
Famous Blue Raincoat
If It Be Your Will
Closing Time
Pari korjausta Hesarin muutoin tyylikkääseen arviointiin: Cohen ei käytä teleprompteria tai mitään muutakaan apuvälinettä tekstien muistamiseen. Konsertin lopun kiitoksissaan hän mainitsi tämän sivuston (The Leonard Cohen Files)
pitäneen hänen äänensä kuuluvilla hiljaisten vuosiensa aikana eikä suinkaan valitellut ääniongelmiaan.
Leonard Cohen: Songs From the Road - Kiertueen 2008-2009 parhaita
Eri konserteissa HD-laadulla, 16:9 suhteessa ja surround 5.1. äänellä taltioituja klassikkoja ja bonusmateriaalina 20 minuuttia bändin artistien haastatteluja.
Julkaisupäivä 14.9.2010.
Saatavana kolmena versiona: CD ja DVD samassa kansiossa, BluRay sekä 180 gramman vinyyli. Lisätietoja ja kappaleluettelo toisaalla tällä saitilla täällä. Huom! Suurinta osaa näistä 12 laulusta ei ole alempana esitellyllä Lontoo-DVD:llä. Mukana myös ylittämätön tulkinta Partisan-kappaleesta taltioituna Helsingin Hartwall Arenalla syksyn 2008 konsertissa!
Leonard Cohen Live at The Isle of Wight (1970)
Historiallinen konserttitaltiointi lähes 40 vuoden takaa vihdoin saatavana, ja peräti kolmena eri versiona! Konsertin äänite ja video (CD ja DVD tuplalevynä) - erillinen BluRay-julkaisu - ja äänite myös vinyylinä (2LP). Viimeksi mainittua saa vain erikoisliikkeistä, ainakin Black and White Records Oy:stä Hakaniemestä.
Julkaisupäivä 20.10.2009.
Leonard Cohenin ensimmäinen täysimittainen konserttitaltiointi DVD:llä kuvattiin heinäkuussa 2008 Lontoon O2 Arenalla. Konserttiäänite julkaistiin huhtikuussa 2009 myös erillisenä kahden CD:n albumina.
Legendaarisen lauluntekijän sykähdyttävä paluu konserttilavoille!
Kappaleet:
1. Dance Me To The End Of Love
2. The Future
3. Ain't No Cure For Love
4. Bird On The Wire
5. Everybody Knows
6. In My Secret Life
7. Who By Fire
8. Hey, That's No Way To Say Goodbye
9. Anthem
10. Introduction
11. Tower Of Song
12. Suzanne
13. The Gypsy's Wife
14. Boogie Street
15. Hallelujah
16. Democracy
17. I'm Your Man
18. A Thousand Kisses Deep (lausuttuna)
19. Take This Waltz
20. So Long, Marianne
21. First We Take Manhattan
22. Sisters Of Mercy
23. If It Be Your Will
24. Closing Time
25 I Tried To Leave You
26. Whither Thou Goest
Klikkaa tästä lisätietoja levystä!
ja hyödynnä myös alla olevia Helsingin konsertin linkkejä!
Nadelin jo vuonna 1996 ilmestynyt Cohenin elämäkerta saatiin suomeksi vasta vuonna 2010 Johnny Knigan kustantamana ja Tarja Lipposen suomentamana. 417 sivua.
Kirja perustuu pitkälti kirjoittajan käytössä olleeseen Cohenin arkistoon ja keskusteluihin hänen kanssaan. Cohenin elämästä ja urasta kiinnostuneille kiinnostavaa luettavaa, vaikka vuoden 1996 jälkeiset aivan olennaiset tapahtumat on valitettavasti jouduttu kuittaamaan lyhyellä täydennysluvulla.
- Vuoden 2014 syksyllä suomeksi ilmestynyt Sylvie Simmonsin kirjoittama elämäkerta, josta enemmän tietoa ylempänä tällä sivulla, toi Cohenin elämän ja tuotannon dokumentoinnin tähän päivään.
Kaipauksen Kirja
Leonard Cohenin vuonna 2006 ilmestynyt runoteos Book of Longing ilmestyi Sammakon kustantamana Ville-Juhani Sutisen suomennoksena helmikuussa 2008. Lue Turun Sanomien kirja-arvostelu Kaipauksen Kirjasta!
Odotettu maailmankiertue alkoi toukokuussa 2008, ja Helsinki oli ohjelmassa kaksi kertaa (2008 ja 2010) Jälkimmäinen konsertti 10.8.2010 oli järjestyksessä 199. Maailman ympäri useammankin kerran kiertänyt kiertue päättyi joulukuun 2010 puolessa välissä Yhdysvalloissa.
Kesäkuussa 2010 Cohen nimettiin The Songwriters Hall of Fameen, ja kevällä hän oli jo sanut The Grammy Lifetime Achievements Awardin. Maaliskuussa 2008 Cohenia juhlittiin New Yorkissa Rock & Roll Hall of Fame -nimitysseremoniassa
Vuoden 2012 alussa Cohen sai arvostetun espanjankielisen maailman kirjallisuuspalkinnon, Prince of Asturias Awardin. Samoihin aikoihin ilmestyi hänen uusi studiolevynsä Old Ideas.
Old Ideas -maailmankiertue alkoi elokuussa 2012, ja Suomessa saimme ensi kertaa kokea Cohenin ulkoilmakonsertin, Sonera Stadionilla 4.9.2012.
Leonard Cohenin kirjojen muut suomennokset
Lauluja (The Spice-Box of Earth), Otava 1974, suomentajana Jarkko Laine, 79 sivua
Rakkauden orjat (The Energy Of Slaves), Otava 1985, suomentajana Jarkko Laine, 128 sivua
Armokirja (Book Of Mercy), Rockadillo Kustannus Oy 1988, suomentajana Seppo Pietikäinen, 50 runoa
Lempileikki (The Favourite Game), Sammakko 2005, 213 sivua, suomentajana Helena Lohtaja
Kotimaisista julkaisuista kaksi ensinmainittua on Otavan 1970-luvun puolivälin varsin vaatimattomia niteitä OK-sarjassa, jo kauan sitten loppuunmyytyjä. Niitä
voi satunnaisesti löytää divareista tai kirpputoreilta. Kumpikin niistä sisältää vain valikoiman alkuperäisteoksen runoja.
Seppo Pietikäisen kääntämä Armokirja ilmestyi neljä vuotta vuonna 1984 julkaistun alkuperäisteoksen jälkeen, mutta sitten seurasikin puolentoista vuosikymmenen tauko.
Cohenin toinen romaani Beautiful Losers (julkaistu alunperin vuonna 1966) saatiin vihdoin suomeksi turkulaisen Sammakon kustantamana kesäkuussa 2003.
Keväällä 2005 Sammakko jatkoi kulttuuritekojaan ja julkaisi myös Cohenin ensimmäisen romaanin (The Favorite Game, 1963) suomeksi nimellä "Lempileikki".
Leonard Cohenin lauluja suomalaisilla äänitteillä
Suomessa ei ole vaikkapa Ruotsin, Tanskan tai Norjan tapaan julkaistu kokonaisia tribuuttialbumeja, joiden kaikki laulut olisivat Leonard Cohenin kirjoittamia.
Kotimaiset artistit ovat silti julkaisseet suhteellisen monta laulua niin suomeksi kuin englanniksikin. Alla olevassa taulukossa on lueteltu kaikki
ne laulut, jotka olen vuosien varrella löytänyt. Hollantilaisen Francis Goyan instrumentaaliversio on mukana, koska se on äänitetty täällä ja julkaistu
Suomessa.
Esittäjä
Laulun
nimi
Albumin
nimi
Vuosi
Hector
Suzanne
Single
1972
Tavi, Liisa
Suzanne
Sankareiden illat
1980
Hannele
Tanssi loppuun rakkauden
Tähtiparaati
1985
Lehtinen, Marjatta & Pekka
Tanssi loppuun rakkauden
Uutuushitit 3
1985
Telenius, Vera
Tanssi loppuun rakkauden
Sydämen ääni
1985
Kaunisto, Pasi
Tanssi loppuun rakkauden
Parhaat
1986
Goya, Francis
Dance me to the end of love
Concerto for my love
1987
Perttu, Tapani
En hoitoo saa
Tanssi elämän tanssi
1988
Perttu, Tapani
Halleluja
Tanssi elämän tanssi
1988
Perttu, Tapani
Oon sun mies
Tanssi elämän tanssi
1988
Perttu, Tapani
Tämä valssi
Tanssi elämän tanssi
1988
Perttu, Tapani
Oon sun mies
Oon sun mies
2009
Tapio, Kari
Tanssi loppuun rakkauden
Rakkaudella
1991
Neuvonen, Kiti
Ensin napataan Oulu
Parhaat
1994
Hector
Hallelujah/Halleluja
Kultaiset lehdet
1995
Rung, Marion
Tanssi loppuun rakkauden
Hän lähtee tanssiin
1995
Leppilampi, Jukka
If it be your will
Naked and quiet
1998
Wegelius Kåren
Suzanne
I en egen färg
1999
Westergård, Hasse
Everybody knows
Just because
1999
Westergård, Hasse
If it be your will
Just because
1999
Westergård, Hasse
One of us cannot be wrong
Just because
1999
Westergård, Hasse
So long, Marianne
Just because
1999
Jari Kekäle & CO
Elämä läikkyy
Oven raosta
2001
Jari Kekäle & CO
Jos sun tahtos on
Oven raosta
2001
Kansa, Tapani
Salaisuudessain
Salaisuudessain
2002
Tiny Tones
Bird on the wire
Precious
2002
Turo's Heavy Gang
Uutismies (First we take Manhattan'in melodia)
Rock'n rollia gee-pisteestä
2003
Monroe, Michael
Hey, that's no way to say goodbye
Whatcha want
2003
Pietikäinen, Sanna
En hoitoo saa
Ihanaa elämää
2003
Åttopojat
Rakkauden rohto
Karheimmat rakkauslaulut
2005
Åttopojat
Tanssi loppuun
Karheimmat rakkauslaulut
2005
Heikkinen, Hanna
Hallelujah
Idols 2005
2005
Meurman, Kristian
Halleluja
Ensiaskeleet
2007
Puu(stjärvi), Anna
Hallelujah
Idols 2008: Tähtiluokka
2008
Eriksson, Anna
Hallelujah
Garden of Love / Live at Savoy Theatre (DVD)
2010
Flöjt, Helena
Hallelujah (ruotsiksi)
Låt mig visa
2010
Esko, Matti
Halleluja
Halleluja
2011
Esko, Matti
Oon sun miehes
Halleluja
2011
Ahola, Jarkko
Halleluja
Suojelusenkeli, Joulun klassikot 2014
2014
Ensimmäinen Cohenin laulujen suomennos, Suzanne on Hectorin käsialaa. Laulu julkaistiin 1972 singlellä, jonka A-puolella oli
Don MacLeanin American Pie nimellä Suomi-neito. Suzanne löytyy myös albumilta Lapsuuden Loppu (1991). Samana vuonna 1972 Hector omisti laulunsa
Neitoperho albumilla Nostalgia Cohenille. Lähes neljännesvuosisata myöhemmin Hector palasi Cohenin musiikkiin
laulullaan Halleluja, joka on CD:llä Kultaiset lehdet. Hector tulkitsi Hallelujan myös televisiossa Muta Mannisen kitaran säestyksellä.
Lue Hectorin suomennos Suzannesta! (Otettu hänen taannoiselta, sittemmin lopettaneelta kotisivultaan).
Kaksi suomalaista artistia on julkaissut levyillään neljä Cohenin laulua. Tapani Perttua on joskus kutsuttu Suomen Coheniksi,
ei vähiten vinyylillä Oon sun mies olevien tulkintojen ansiosta - Perttu on esittänyt niitä myös livenä. Vaasalainen taidemaalari-laulaja
Hasse Westergård puolestaan on levyttänyt omat, nautittavat tulkintansa englanniksi. Tämän kotisivun Tributes and covers-osastossa on lisätietoja Pertun ja
Westergårdin levyistä.
Listallamme mainituista myös Wegelius KåreninSuzannen kuorosovitus, Jukka Leppilammen, pietarsaarelaisbändi Tiny Tonesin, entisen Hanoi-rokkari Michael Monroen ja vuoden 2005 Idols-finalistin Hanna Heikkisen laulut ovat alkuperäiskielisiä.
Levytetyin laulu Suomessa on Turkka Malin nimellä Tanssi loppuun rakkauden suomentama Dance me to the end of love, jonka ainakin kuusi artistia on
valinnut äänitteilleen. Luettelossa mainittu Kiti NeuvosenEnsin napataan Oulu on kammottava versio hienosta
alkuperäiskappaleesta First we take Manhattan.
Jari Kekäle & CO:n vuonna 2001 julkaistu albumi Oven raosta on Kristillisen Median tuotantoa ja sisältää suomalaiset versiot kappaleista If it be your will ja Hallelujah.
Syksyllä 2002 julkaistu Tapani Kansan laulu Salaisuudessain on alkuperäiskappaleen In my secret life suomennos (Tapani Kansan ja Aika-yhtyeen Sanin käsialaa). Tällä laululla Tapani Kansa ehti ensimmäiseksi Cohenin syksyllä 2001 julkaiseman Ten New Songs-albumin laulun cover-version levyttäneeksi artistiksi koko maailmassa. Kansan tulkinnasta tehtiin myös videoversio.
Liike-elämän vaikuttajien ilonpito- ja hyväntekeväisyysyhtye Åttopojat julkaisi vuonna 2005 Karheimmissa rakkauslauluissa
Kai Isokallion suomennokset kappaleista Ain't no cure for love ja Dance me to the end of love.
Tässä yhteydessä mainittakoon myös kaksi erikoista laulua: EskimovähemmistönLeonard Cohen albumilla Maakuntasarjan mutapainia; sanoituksen
sitoo Coheniin oikeastaan vain kertosäe "...väsynyt kuin Leonard Cohen". Tosin laulaja itse tuntuu olevan huomattavasti kärsineempi kuin esikuvansa. Saman kappaleen levytti vuonna 2003 uudelleen Tuhatkauno Eskimovähemmistön tribuutti-albumille Eskimovähemmistö ja 40 koiraa.
Toinen
kuriositeetti on Seppo Pietikäisen hollantilaisen
The Nitsin kanssa äänittämä Yöpöllö, joka julkaistiin singlenä Hollannissa vuonna 1990. Kysymyksessä
on itse asiassa suomeksi alkuperäisen päälle lausuttu versio Nitsin kappaleesta The Night-Owl, Pietikäisen ja Nitsin Henk Hofsteden
Hydran matkasta kertova laulu (lue alempaa myös heidän tv-elokuvastaan).
Leonard Cohenin konsertit Suomessa
Leonard Cohen on konsertoinut ennen syksyn 2009 konserttia Suomessa neljä kertaa. Klikkaamalla alla olevia linkkejä pääset sivuille, joilla on näiden konserttien soittolistat ja arvosteluja. Kaikista näistä
unohtumattomista konserteista kiertää harrastajapiireissä katsomosta käsin tehtyjä äänitteitä (vuoden 1993 konsertin osalta lisäksi HiFi-luokan 85 minuutin osuus Radio Mafiasta).
Kulttuuritalo 1985 - kaksi Various Positions-kiertueen konserttia 7.2. ja 27.6.1985
Jäähalli 1988 - I'm Your Man-kiertueen konsertti 28.4.1988
Jäähalli 1993 - The Future-kiertueen konsertti 29.4.1993
Hartwall Arena - World Tour 2008-2009-kiertueen konsertti 10.10.2008
Hartwall Arena - World Tour 2010-kiertueen konsertti 10.8.2010
Sonera Stadion - Old Ideas Tour 2012-kiertueen konsertti 4.9.2012
Muita aktiviteetteja
Helsingin Sanomien NYT-liite julkaisi 5.7.2002 Leena Sharman kirjoittaman kokosivun artikkelin tästä nettisivustosta. Klikkaa artikkelin skannaus.
Tämän The Leonard Cohen Files-sivuston järjestämät kansainväliset Leonard Cohen-tapahtumat (Lincoln Englannissa 1998 - Montreal 2000 - Hydran saari Kreikassa 2002 - New York 2004 - Berliini 2006 - Edmont 2008 - Krakova 2010 - Chicago/Madison 2012 - Dublin 2014 - Amsterdam 2016 - Budapest 2018)
jatkuvat jälleen kesällä 2020, jolloin on vuorossa Ghent Belgiassa. Näissä Eventeissä on ollut yleensä 200-300 henkeä yli 30 maasta ja kaikista maanosista. Lisätietoja sivujen englanninkielisellä puolella!
Välivuosina järjestetään tapaamiset Hydran saarella aina kesäkuun toisena viikonloppuna, seuraavan kerran 2019. Hydran tapaamisista lisää täällä.
Sivujen pitäjä ottaa mielellään vastaan lisätietoja tätä Suomi-osastoa varten, samoin kuin tietenkin muitakin Leonard Cohen Files'in osastoja. Sähköpostit .
- Minulta saa myös tietoja Cohen-keräilykohteista.
Tiedoksi myös: Harri Huhtasen Winterlude-sivuilla käsitellään Dylania, Cohenia ja hänen muita suosikkiartistejaan. Käypä kurkkaamassa!